streda 28. augusta 2013

Život je taký za aký ho považujeme

Život je taký za aký ho považujeme.Je to vcelku pravda, pretože každý dostane to čo od života čaká. Je to tak ako vraví Albert Einstein: ,,Sú dva spôsoby ako prežiť život: buď vidíte zázraky vo všetkom alebo v ničom."
Všetko záleží len na uhle pozornosti. Je to tak ako keď prídete do cudzieho mesta a vidíte najmä autá značky vašej krajiny/mesta. Vnímate aj tie iné, ale zameriavate sa predovšetkým na tie vlastné, čo s vami súvisí.
Hovorí o tom jedno príslovie: Na zemi ležia peniaze, stačí ich len zdvihnúť.
Všetko je len o tom ako život vnímame. Ja som za to, že si život teba užívať a nebáť sa smrti dopredu. Pesimisti často hovoria že optimisti s tým ich zmýšľaním ďaleko nepochodia. V krátkom čase sa to môže zdať ako pravda, ale v budúcnosti môžu byť šťastnejší.
Ak budete stále pesimistický ani váš život nebude o nič lepší. Naopak ak budete optimista, budete sa tešiť z každého, hoci aj malého úspechu. Záleží len na uhle pohľadu. Všetky veci totiž akceptujeme, ale z tých miliárd informácií si vyberáme, triedime a filtrujeme tak, že z toho zostane prijateľné množstvo. Ak stojíte v hlučnej miestnosti, kde sa rozprávajú skupiny ľudí a vy sa na žiadnu nesústredíte a niekto povie vaše meno, je veľmi pravdepodobné, že o hneď začujete. Prenikne do vášho vedomia ako blesk. Na meno sa učíme reagovať odmalička, preto naň odpovedáme častejšie ako na iné slová.

Isteže, život ponúka mnoho úskalí, ale my sa máme učiť prechádzať týmito skalami jemne a elegantne, bez väčších problémov.
Nie nadávať na to aký je život hrozný a podobné veci. Treba si ho vážiť. Zamyslite sa nad tým prečo práve vy, si žijete tak, že máte čo jesť a piť, kým iní hladujú a padajú na nich bomby.

1 komentár:

Ahojte! Budem veľmi rada ak tu zanecháte komentár...Ak tu nechcete zverejniť e-mailovú adresu kliknite na Anonymný (v ponuke KOMENTOVAŤ AKO). :) Ďakujem za návštevu!